Відбувся обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)


9 червня Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації спільно з Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» проведено ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Учасники «Джури» – 32 рої з усієї Харківщини змагались на території Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту. На урочистому відкритті гри перед юними джурами виступили: головний спеціаліст відділу нормативності та якості освіти Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Чепурна О.О., почесний консул Республіки Албанія у Харкові Шахін Омаров, директор Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту Попов А.М. та представники громадської організації «Спілка ветеранів АТО». Вони привітали учасників гри, підкреслили її вагоме значення і побажали юним джурам перемог.
Честь нашого району на обласному етапі Всеукраїнської гри «Сокіл («Джура») захищала команда-переможець районного етапу – «Буревій» Ульянівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
Програма гри, яка була різноманітна і насичена, включала проведення змагань та конкурсів військово-спортивного, туристсько-краєзнавчого та культурно-просвітницького спрямування, а саме: «Впоряд» (стройова підготовка), «Смуга перешкод туристська», «Рятівник» – змагання з надання першої долікарської допомоги, «Стрільба», «Змагання бійців», «Відун» (на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України), «Добре діло» – конкурс звітів про виконання завдання, актуальними темами, які висвітлювалися у звітах, стали добрі справи з надання допомоги воїнам АТО, вимушеним переселенцям, ветеранам Другої світової війни, а також справи щодо впровадження принципів козацько-лицарського виховання у навчальних закладах.
Швидко промайнув час джурівського змагання. Його учасники були задоволені. На урочистому закритті вручалися нагороди переможцям та призерам гри. Команду «Буревій» нагороджено грамотою та кубком Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та грамотою Комунального закладу «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради. Тож щирі вітання учасникам рою, їх керівникам Помазану Олександру Григоровичу та Астаповій Тетяні Миколаївні і всій школі з черговою перемогою!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − 2 =