Презентація 13-ти томного видання творів Левка Лук’яненка «Шлях до відродження»

22 листопада учнівська молодь загальноосвітніх навчальних закладів міста разом з вчителями історії та вчителями української мови та літератури  взяли участь у презентації  13-ти томного видання творів  Героя України, засновника та голови Української Гельсінської Спілки, народного депутата  України Левка Лук’яненка «Шлях до відродження».

Відкрив презентацію голова громадської організації «Спільна справа Слобожанщини» Дулембов О.В. і охарактеризував це видання , як унікальний приклад в сучасній українській літературі, де охоплено значний і важливий період історії української нації на правдивій біографічно-документальній основі. Олег Володимирович розповів, що у 13-томному виданні зібрано основні праці, написані Левком Лук`яненком  за останні кілька десятків років. Перші томи видання присвячені спогадам про його молоді роки, перший арешт КГБ за спробу обґрунтувати можливість виходу України з СССР, засудження до смертної кари (яку згодом було замінено на тривале ув’язнення).

У наступних томах видання зібрано праці на історичну, політичну та інші тематики, в яких автор розмірковує про історичну долю України, сучасні проблеми, перспективи її розвитку.

По закінченню презентації активісти громадської організації “Спільна справа Слобожанщина” провели для учнів екскурсію по пункту прийому допомоги воїнам АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 2 =