2017 – рік Японії в Україні

2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. Не викликає сумніву, що це – ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих
Чим здивує Україна друзів з Далекого Сходу? Оплетеною легендами й казками давньою історією, мелодійними піснями та старими іконами, щирою душею й відчайдушною звитягою, неповторним співом і веселими танцями.
Не менш цікавою для наших співвітчизників виявиться далека загадкова Японія. Це країна з дуже давніми й непорушними традиціями, що чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними японський костюм, літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв. І це все — в оточенні надсучасних нанотехнологій! Ось таке унікальне поєднання традиційного й сучасного суспільства, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.
Унікальним також є ставлення японців до природи — воно сповнене глибоко споглядання і романтики. Цей народ захоплюються натуральною красою пейзажу, квітів, моря, яку здавна оспівує у віршах. У Японії існують навіть спеціальні церемонії споглядання природних явищ.
Не можна не відзначити таку рису характеру японців, як чесність. У Країні Сонячного сходу активно працюють бюро знахідок, куди люди приносять загублені кимось речі. Отже, якщо під час перебування у Японії ви залишите десь свою парасольку — висока вірогідність того, що ви можете знайти її у бюро знахідок.
Ось така вона Японія. Є чого навчитися або хоч взяти за приклад.
Педагогічні та учнівські колективи загальноосвітніх навчальних закладів району долучилися до проведення заходів в рамках відзначення року Японії в Україні.
Початком знайомства учнів Богодухівської гімназії №1 з культурною спадщиною Японії став позакласний захід на тему:” Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО”.
Класними керівниками Богодухівського ліцею №3 розпочато цикл виховних годин «Тридцять цікавих фактів про Японію”. Вчителі початкових класів провели «усні журнали» присвячені культурі та японським традиціям, які закінчилися дегустацією японського чаю за системою “Тядо”.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 10 =