День українського добровольця

У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, згідно рішення керівництва Самооборони Майдану, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Як наслідок, з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії.
14 березня 2014 року понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.
Сьогодні у загальноосвітніх навчальних закладах району проведено низку заходів із вшанування подвигу українських добровольців, тематичних виховних годин та бесід про масові акції громадського протесту, що відбувались у листопаді 2013 року – лютому 2014 року в Україні, та про участь у них добровольчих формувань.
День українського добровольця стане однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − thirteen =