ВІДБУВСЯ VIII МІЖНАРОДНИЙ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС ІМ. Т.ШЕВЧЕНКА

«Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять безсмертя»… Істину зберігають у собі слова О. Гончара про наймогутнішого з геніїв українських. Про нього написано й сказано незмірно багато,  перекручено й деформовано як із середини, так із зовні, а його велична постать у позавимірному слові продовжує научати й переконувати, що «…на оновленій землі. Врага не буде, супостата…» Тільки час вже переродитися і не минути «ані титли, Ніже тії коми, Все розберіть… та й спитайте. Тойді себе: що ми?.. Чиї сини? яких батьків? Ким? за що закуті?.. То й побачите …»

Отак уже вкотре мають можливість розмірковувати над Кобзаревим словом учасники Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської  молоді імені Тараса Шевченка, ІІ (районний) етап якого цьогоріч відбувся 12 листопада на базі Богодухівського ліцею №3.

У конкурсі взяли участь учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти району. Як і щороку учасникам було запропоновано ряд креативних завдань, наприклад, написати казку  на основі відомостей про життя Т.Г. Шевченка, скласти діалог між двома друзями, які обмінюються враженнями від щойно прочитаної поезії Т.Г. Шевченка, поміркувати над словами письменника з точки зору сучасника,  написати твір-роздум «Шевченко в моєму житті»,  поміркувати над словами грузинського поета А.Р. Церетелі: «Любіть свою Батьківщину і рідну мову так, як любив покійний Тарас Шевченко. Для його пам’яті це буде найкращою нагородою і нерукотворним пам’ятником».

Конкурс пройшов у дружній атмосфері, де кожен із учасників на практиці зумів показати своє досконале знання мови,  майстерність щодо  творчого   вміння викласти свої думки на папері, передавши  незвичайну красу і велич українського слова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 4 =