ТИЖДЕНЬ ПРАВА

10 грудня людство відзначає Міжнародний День прав людини, бо саме в цей день в далекому 1948 році було прийнято дуже важливий документ – Загальну Декларацію прав людини. Важливо, щоб кожна людина знала свої права, щоб ці права стали цінністю, визнаною і державою, і суспільством.

4  грудня в закладах загальної середньої освіти району   традиційно розпочався  Всеукраїнський тиждень права.

Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

В рамках тижня права в закладах освіти  проводяться заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій, а  розпочався тиждень права Всеукраїнським  уроком “Права людини”.

У шкільних бібліотеках оформлені тематичні книжкові виставки «Мої права – моє життя»,  проходять конкурси малюнків на тему «Права людини – очима дітей», учні середніх та старших класів беруть участь у анкетуванні «Чи знаєте ви свої права?».

Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюються на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 14 =