Визначено перспективи розвитку галузі освіти у 2018 році

Першим заступником голови районної державної адміністрації Валентиною Зиряновою 18 січня проведено нараду з питання підсумків розвитку галузі освіта за 2017 рік та перспектив розвитку у 2018 році.

«На етапі інтеграції України в європейський простір важливим є спрямування освіти на розвиток інтелектуального потенціалу держави, економіки, науки і культури, – зазначила Валентина Зирянова. У зв’язку із цим назріла потреба модернізації освітньої галузі, вирівнювання освітнього потенціалу району, забезпечення рівного доступу до якісної освіти».

Як відмітила Ірина Повойко, у 2017 році не тільки відкрито Горьківський дошкільний навчальний  заклад (ясла-садок)  «Сонечко», а й розпочав свою роботу освітній округ з опорним закладом – КЗ «БОГОДУХІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І – ІІІ СТУПЕНІВ №2» та трьома філіями (Вікторівська, Семеноярська та Хрущово-Микитівська).  Ефективна робота вчителів-предметників у 2017  році дозволила команді району в обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних дисциплін піднятися з 19 на 14 місце у рейтинговій таблиці області. Ефективну роботу педагогів району щодо дослідно-експериментальної роботи з обдарованою молоддю, яка забезпечила юним дослідникам 11 призових місць в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук  України.

Разом з тим, за кошти державного та обласного бюджету придбано 7 навчальних кабінетів з меблями. Забезпечено всі заклади освіти району ПК або ноутбуками.

Підбиваючи підсумки Валентина Зирянова слушно зауважила, що основна тема сьогодні для освіти – це Нова українська школа, чітке розуміння мети, до якої слід рухатися. Сьогодні ця реформа є одним з ключових пріоритетів у 2018 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × two =