12 квітня – Всесвітній День авіації та космонавтики

Людину завжди надихало небо і зірки, з тих самих пір, як вона стала усвідомлювати себе.

       Людина  завжди хотіла літати в небі як птах, а вдивляючись у темні глибини космосу, де таємничо мерех­тіли зірки, їй не давали спокою питання: «Чи самотній він у Все­світі? Що там навкруги? Чи є там інші цивілізації? Чи існують інші планети?…. »

Уперше побачити Землю з висоти пташиного польоту людина мог­ла тільки з винаходом повітряної кулі — 1783 р., а з винаходом літа­ка така можливість з’явилася практично у всього людства.

Саме тоді й зародилося бажання осягнути невідомий Всесвіт та дізнатися про його приховані таємниці. Ось так і з’явився  космонавт, який пройшовши всі випробування, першим облетів нашу планету. Політ людини у Всесвіт – велика подія в історії людства..

Незалежна Україна упевнено увійшла до складу космічних держав світу завдяки сформованому науковому і виробничому потенціалу космічної галузі. Павло Попович став не тільки першим українцем в космосі. Він вперше під час польоту дав справжній космічний концерт – сильним і чистим голосом проспівав українську пісню «Дивлюсь я на небо …».

12 квітня – день початку епохи пілотованих космічних польотів – спільне свято, що з’єднує минуле, сьогодення і майбутнє людей Землі.

Саме сьогодні у закладах загальної середньої освіти району проведено ряд виховних заходів:

  • конкурс презентацій «Космонавти України»;
  • астрономічні вікторини;
  • інформаційна виставка робіт учнів 1-4 класів «Космос очима дітей»;
  • виставка малюнків та плакатів «Вперед у майбутнє: відкриваємо таємниці космосу»;
  • години спілкування, бесіди за темами: «Через терни до зірок», «Старт у космос».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + seventeen =