Роз’яснення МОН щодо зарахування учнів до 1-х, 5-х та 10-х класів

Міністерство освіти і науки України підготувало лист-роз’яснення №1/9-320 щодо зарахування учнів до 1-х, 5-х та 10-х класів до спеціалізованих шкіл (класів) із поглибленим вивченням окремих предметів, гімназій (гімназій-інтернатів), ліцеїв (ліцеїв-інтернатів), колегіумів (колегіумів-інтернатів) державної та комунальної форми власності.

Зарахування дітей до 10х класів зазначених вище закладів І-ІІІ ступенів здійснюється без проведення конкурсу та згідно із процедурами, визначеними Порядком зарахування (який затверджено наказом Міністерства науки і освіти України від 10 травня 2018 року №367).

Зарахування до 5-х класів таких закладів відбувається на загальних засадах шляхом переведення учнів 4-го класу. У разі появи вільних місць зарахування на них відбувається таким чином: до початку навчального року зараховуються діти, які проживають на території обслуговування, а під час навчального року – в порядку надходження заяв.

Якщо ці заклади освіти ІІ або ІІ-ІІІ ступенів (тобто не мають у своєму складі початкової школи) зарахування до 5-х класі відбувається за умови, що кількість  поданих заяв станом на 31 травня перевищує загальну кількість наявних місць у класі (класах). Зарахування до 10-х класів відбувається за результатами конкурсного відбору за умови, що кількість поданих станом на 31 травня заяв перевищує загальну кількість місць у десятому (десятих) класі закладу освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × one =