Якісна освіта – це інвестиції у майбутнє

В останні роки в Україні розпочалася низка реформ у різних сферах. Одна з перших – реформа децентралізації, завдяки якій громади отримали значні управлінські та фінансові повноваження для облаштування якісного життя людей.
Відчули впевнені кроки децентралізації і в освітній галузі району. Бюджет освіти суттєво збільшився та має позитивну тенденцію щодо поліпшення матеріально-технічної бази, оновлення навчального обладнання та комп’ютерного оснащення.
У більшості закладів освіти створені всі умови для забезпечення навчально-виховного процесу, адже для приведення їх у належний стан в останні роки залучено значні кошти районного бюджету. Виконано поточні ремонти приміщень, опалювальних систем, проведено ремонти дахів, придбано меблі, обладнання для класів, будуються спортивні майданчики та інше.
У ході робочої поїздки голова районної державної адміністрації Володимир Шаров та начальник відділу освіти районної держаної адміністрації Ірина Повойко відвідали Івано-Шийчинський та Губарівський навчально-виховні комплекси.
Під час огляду закладів вони поздоровили учнів та педагогічний колектив з початком нового навчального року та вручили придбану за рахунок коштів районного бюджету техніку, яка забезпечить підвищення якості освіти, створить належні умови для всебічного та повноцінного розвитку дітей. Івано-Шийчинський НВК отримав проектор та екран (12958 грн), ноутбук (13980 грн), ламінатор та багатофункціональний принтер (14 279 грн). Губарівський НВК поповнився новим ноутбуком (13980 грн).
«Наше завдання – забезпечити надання якісних освітніх послуг населенню, підвищити матеріальне оснащення закладів. Діти мають здобувати знання у комфортних умовах із відповідним навчальним обладнанням, бо якісна освіта – це інвестиції у майбутнє. На це спрямовані усі зусилля і районної державної адміністрації, районної ради і депутатського корпусу. Завдяки співпраці усіх гілок влади зараз у закладах освіти створюється комфортне навчальне середовище із сучасним обладнанням», – сказав Володимир Шаров.
Батьки першокласників щиро подякували за розуміння та турботу про дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − 6 =