Вирує спортивне життя!

Спливає час за віком вік.
Життя незмінне тріумфує.
Скрізь, де проходить чоловік,
Там завжди поруч спорт крокує.
Супутник нашого буття,
Одвічний дух його вирує,
Нам щирі радості життя
Душі і тілу він дарує.
Ожив з віків на новий лад,
Ти з краху встав, вогнем залитий,
І факели Олімпіад
Зумів нам знову запалити.
Слова знайти тобі які?
О Спорт — примирення і згода!
Ти — естафета всіх віків,
Безсмертна наша насолода!

ОДА СПОРТУ. П’ЄР ДЕ КУБЕРТЕН

 

Традиційно у закладах загальної середньої освіти Богодухівського району у вересні проходить Олімпійський тиждень, а в межах тижня –  Всеукраїнський олімпійський урок, метою якого є   виконання наступних завдань: сформувати свідоме ставлення учнів до необхідності регулярних занять фізичною культурою та спортом, збагатити знання учнів стосовно олімпійських видів спорту, історії Олімпійських ігор, видатних спортсменів, сформувати уявлення учнів про олімпійський рух у світі та, зокрема, в Україні, розвивати пізнавальний інтерес до фізичної культури, спорту та олімпійського руху, створити засобами фізичної культури та спорту творчу атмосферу, пробудити в учнів бажання розвиватися та удосконалювати свої здібності, сформувати позитивне ставлення та стійкий  інтерес до фізичної культури, спорту, олімпійського руху та здорового способу життя, сприяти вихованню почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів, які гідно представляють нашу державу на міжнародних змаганнях найвищих рівнів, сприяти поширенню ідей гуманізму.

Цьогоріч Всеукраїнський олімпійський урок та Олімпійський тиждень нашими освітянами проведено у теоретичній та практичній формах, а саме у вигляді: вікторин, усних журналів, запитань-відповідей, зустрічей з видатними спортсменами, тренерами та діячами фізичної культури і спорту, міні-турнірів, естафет, показових виступів вихованців спортивних шкіл та секцій, а також олімпійських ритуалів.

Відповідно до указу  Президента щорічно у нашій країні  у другу суботу вересня відзначається свято «День фізичної культури і спорту». З цієї нагоди, на урочистому прийомі нагороджені спільними Грамотами голови Богодухівської районної державної адміністрації та голови Богодухівської районної ради ветерани освітянського спортивного руху, вчителі фізичної культури та учні-спортсмени.

За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю.

Україна завжди славилась своїми спортивними талантами, фізичне виховання – це здоров’я нації, отже, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики як найбільше дітей та молоді.

Шановні юні спортсмени та вчителі фізичної культури, ветерани та шанувальники спорту!

Від щирого серця вітаємо Вас із з Днем фізичної культури і спорту, святом здорових, цілеспрямованих людей! Бажаємо усим Вам фізичного здоров’я і краси, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − eight =