Шарівський дошкільний навчальний заклад «Калинка» відсвяткував 55-річний ювілей

Радісну подію відзначив  28 вересня, напередодні Всеукраїнського Дня дошкілля, Шарівський дошкільний  навча­льний заклад (ясла-садок) «Калинка» Шарівської селищної ради Богодухівського  району Харківської області.

Рів­но 55 років тому  ма­ленькі дитячі рученята вперше відчинили двері новозбудо­ва­ного дитсадка, а  оче­нята почали звикати до диво­виж­ного світу, де оселилося без­турботне дитинство. Чимало цікавого було за цей час, багато вихованців вийшло з цих стін – перші випускники приводять вже своїх онуків в садок. За п’ятдесят п’ять  років заклад випустив  більше тисячі дошкільнят, озбро­єних необхідними знаннями, вмі­н­ням працювати в колективі ви­хованих і підготовлених до шко­ли.

Наразі, садок налічує 2 різновікові групи, які відвідують 35 дошкільнят. Для дітей створені прекрасні умови для перебування. Батьки можуть бути спокійними за своїх малят. Педагоги закладу дошкільної освіти своєю       тур­ботою зігрівають дитячі душі, ведуть у світ цікавого і прекрасного,- і любові цієї вистачає їм на кожну дитину.

Ювілей – час підбиття підсумків, роздумів про досягнення, успіхи, плани на майбутнє. За ці роки заклад дошкільної освіти пройшов довгий і важкий шлях не тільки становлення, але й накопичення педагогічного досвіду, поліпшення матеріально-технічної бази.

Свякування ювілейної дати – це традиція, яка об’єднує дітей, педагогів та батьків в один колектив, в одну сім’ю,  справжній калейдоскоп дитячих голосів, бешкетних очей, посмішок і сміху, відкриттів і гри. Саме з таким настроєм і зустрічав  Шарівський дошкільний навчальний заклад «Калинка» святкову дату.

Свій ювілей працівники та вихованці святкували у тісному колі друзів.Привітати іменинників завітало чимало гостей, зокрема, ветерани дошкільної освіти, хто працював у цьому дитячому садочку з початку його заснування, випускники й вихованці садочку, батьківський колектив. Гості привітали усіх працівників, діток та їх батьків зі святом, побажали їм  здоров’я, невичерпної наснаги та енергії, благополуччя, миру й злагоди.

Зі словами привітань звернулись до присутніх  голова  Шарівської селищної ради  Анатолій Бабак, директор Шарівської ЗОШ І-ІІІ ст. Людмила Бабак, методист районного методичного кабінету при відділі освіти  Богодухівської районної державної адміністрації   Лариса Педан, яка від імені голови Богодухівської районної державної адміністрації Володимира Шарова, голови Богодухівської районної ради Сергія Панова  за  самовіддану працю, постійну турботу про вихованців, невпинний творчий пошук і педагогічну мудрість та з нагоди 55-річчя заснування садочка  вручила почесні грамоти  музичному керівнику закдаду Світлані  Лобойко та старшій медичній сестрі Олені Піковець.

Для присутніх і гостей  була представлена ​​концертна програма – справжнє свято за участю вихованців та педагогів, випускників  закладу. Під час свята  вихованці зворушливо і по-дитячому щиро показували все, чого навчилися у своїй другій домівці – співали, танцювали, розказували віршики, чим  забезпечили чудовий настрій всім присутнім.

На святі приємно було бачити усміхнені, щасливі обличчя тих, для кого стіни садочка у різний час були рідними, хто відкривав садочок, хто віддавав частинку своєї душі і серця закладу та вихованцям. Побажання процвітання, творчих успіхів, здоров’я співробітникам, дітям і батькам звучали протягом всього свята.  Під час свята лунало багато ностальгічних спогадів, пісень і жартів. Присутні висловлювали надію, що дошкільний заклад відсвяткує ще не один свій ювілей.

З особливою повагою ведучі пригадували  людей, які пішли на заслужений відпочинок. Всі були раді зустріти в ошатній залі ветеранів дошкільної освіти, які пропрацювали в цьому дитячому саду не один рік, почути від них приємні слова і привітання.

Всі присутні на заході отримали позитивні емоції та гарний настрій. Цікаве дійство не залишило нікого байдужим, свято справді вдалося. Гості та запрошені щиро подякували організаторам даного заходу за чудово проведений час.

Хочеться вірити, що заклад переживе ще не одну славну дату, а ті добрі справи, які уже зроблено за ці роки, будуть справжнім «скарбом» для наступних поколінь педагогів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × five =