Виступ начальника на колегії районної державної адміністрації

Сьогодні 28 листопада відбулася колегія районної державної адміністрації, під час якої розглянуто питання «Про хід виконання Програми розвитку освіти «Новий освітній простір Богодухівщини на 2017-2020 роки». В роботі колегії взяла участь начальник відділу освіти Ірина Повойко, яка, зокрема, зазначила, що освітня сфера Богодухівського району – це розгалуджена мережа закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти. Саме тому з метою забезпечення стабільного розвитку галузі освіти відповідно до вимог законодавства України та нормативно-інструктивних документів Міністерства освіти і науки України в районі вже другий рік поспіль діє Програма розвитку освіти «Новий освітній простір Богодухівщини на  2017-2020 роки».

Дія Програми дає модернізувати навчально – методичну та матеріально-технічну бази закладів освіти району. Завдяки цьому для закладів дошкільної освіти закуплено нові ігрові зони, дитячі меблі, технологічне обладнання для харчоблоків, нові сучасні кабінети  та мультимедійне обладнання для закладів загальної середньої освіти, що є необхідною умовою створення сучасного освітнього середовища.

Належна увага приділяється сфері загальної середньої освіти району, де передбачено формування єдиного освітнього простору Богодухівщини, підвищення якості загальної середньої освіти шляхом упровадження в  освітній  процес  інноваційних  інформаційно-комунікаційних технологій, забезпечення закладів загальної середньої освіти району сучасним навчальним обладнанням і засобами навчання.

Завдяки дії   Програми розвитку освіти «Новий освітній простір Богодухівщини на 2017-2020 роки» забезпечується належна фінансова підтримка  розвитку спортивно-масової роботи у закладах освіти району. Лише упродовж 2018 року з районного бюджету виділено 20,0 тис. грн.  Це допомагає  нашим юним спортсмени  достойно представляти район на зональних та обласних етапах змагань. За звітний період  команди учнів стали призерами обласних  спортивних змагань з  волейболу, баскетболу 3х3, міні-футболу, настільного тенісу, а в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура») команда району посіла почесне ІІ місце. І робота у цьому напрямку продовжується.

Ірина Олександрівна, підкреслила також, що здійснюються заходи щодо покращення умов навчання дітей та учнівської молоді у Богодухівському центрі дитячої та юнацької творчості. З метою модернізації матеріально-технічної бази закладу у поточному році відкрито нову танцювальну залу, яка відповідає вимогам сучасного освітнього простору, відремонтовано фойє та коридори приміщення  закладу, замінено систему освітлення. У цьому році додатково відкрито гуртки туристсько – краєзнавчого та військово-патріотичного напрямків. Кількість вихованців збільшилася з 750 до 945 дітей.

Зазначеною вище Програмою  передбачено  і належну фінансову підтримку  упровадження у районі інклюзивної освіти.  У 2018 році доступ до освіти дітей з особливими освітніми потребами забезпечується у 5 закладах загальної середньої освіти району, у яких  функціонують 10 класів з інклюзивним навчанням. У районі створено КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ «БОГОДУХІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР».

Не залишається поза увагою Програми  і питання підвезення учасників освітнього процесу, що також передбачено Програмою розвитку освіти «Новий освітній простір Богодухівщини на 2017-2020 роки». Існуючий автопарк відділу освіти налічує 18 одиниць шкільного автотранспорту.  Станом на 01 вересня         2018 року до закладів освіти району та у зворотному напрямку підвозиться 835 учнів та  22 педагогічних працівники, що становить 100% від загальної потреби.

Отже, можна впевнено констатувати, що за останні роки освітяни району відчули значну підтримку з боку керівництва району в забезпеченні ефективної роботи закладів освіти та  надання якісних освітніх послуг.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − 4 =