Освітній проект «Відкривай Україну»

Освітній проект «Відкривай Україну» – проект, який доводить суспільству, що молодь є рушійною силою змін, яка може і хоче змінити на краще нашу країну.

«Відкривай Україну» – це потужна ресурсна база, яка сприяє формуванню необхідних компетенцій сучасної молодої людини, розвиває життєстійкість молодих людей, формує навички критичного мислення, для вміння визначення проблем у своїх громадах та запропонувати інноваційні рішення для їх вирішення, а громадам отримати максимум переваг від пропозицій молоді.

Мета проекту: створити умови для набуття практичного проектного досвіду; розширити обізнаність щодо налагодження ефективних комунікацій, командної роботи, розуміння суспільних потреб, бачення місцевого культурного розвитку та можливостей фінансового самозабезпечення; сформувати необхідні компетенції у молоді для створення можливостей до самореалізації у містах, районах, регіонах України. 

Ціль проекту: сприяти розвитку громадянського суспільства в регіонах через реалізацію молодіжних соціальних та культурних проектів.

Учасником освітнього проекту «Відкривай Україну» стала команда учнів 7-11х класів ГУТЯНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І – ІІІ СТУПЕНІВ БОГОДУХІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

Команда учнів на чолі з ментором (керівником команди), директором закладу освіти,  Наталією Близнюк проаналізували проблематику школи, обрали найбільш актуальну проблему й розробили презентаційний проект. Вміло спланувавши свою роботу та заручившись підтримкою педагогічного та батьківського колективів  учнівська молодь власноруч змінює дизайн шкільної їдальні.

Наступний етап проекту – регіональний півфінал – визначення регіональних переможців. На конкурсній основі експертне журі обирає один проект-переможець соціального або культурного концепту, який братиме участь у фіналі в м. Києві. До регіонального півфіналу можуть пройти не більше 20 команд з регіону: 10 команд з проектами соціально та 10 команд з проектами культурного концептів.

Фінал проекту – визначення переможців, які   отримають надзвичайну можливість відвідати країни Європи з метою розширення та поглиблення досвіду в соціальному та культурному проектному менеджменті.

Освітній проект «Відкривай Україну» 4 роки доводить всій країні, що молодь, є рушійною силою змін, яка може і хоче змінити на краще нашу країну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 + 3 =