День Героїв Небесної Сотні: боротьба заради майбутнього

Сьогодні, 20 лютого виповнюється 5 років з дня розстрілу Небесної Сотні.

Цього дня 2014 року під час Революції Гідності на Інституцькій вулиці у Києві силовики розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.

Ця важлива пам’ятна дата була встановлена указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою «увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України», — сказано в документі.

Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. Хто б міг подумати, що в 21 сторіччі, після всього, що пережила наша держава, все повториться знову.

Сьогодні, у пам’ять про Небесну Сотню, в закладах загальної середньої освіти району проведено низку заходів. Учнівська молодь разом з учителями  згадали всіх, хто віддав своє життя, захищаючи цілісність та незалежність нашої держави.

Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються в наших серцях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + fifteen =