Всесвітній день людини з синдромом Дауна

21 березня – Всесвітній день людини з синдромом Дауна. Щорічно цей День почали відзначати з 2006 року.

У всьому світі цього дня проводиться масова акція LOTS OF SOCKS, під час якої люди надягають яскраві, різнокольорові шкарпетки і демонструють, як це бути не таким, як всі і привертати до себе погляди перехожих.

Батьки дітей з синдромом Дауна змушені щодня боротися за гідне існування і майбутнє своїх дітей, долаючи величезний опір і нерозуміння з боку суспільства. Міжнародний день людини з синдромом Дауна – це необхідність привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами. Адже вони своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те, в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх. Це – надзвичайно душевні та відкриті діти. Вони дуже доброзичливі, життєрадісні і позитивні, які охоче прагнуть до спілкування.

Дітки із синдромом Дауна навчаються і при застосуванні відповідних методик здатні розвиватися в інтелектуальному плані. Вони можуть навчитися не тільки самообслуговуванню, але і читати, рахувати й писати, доступні їм і спеціальні знання. Малюки з синдромом Дауна обдаровані не менш, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні і артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті.

Вітання і сонця цим діткам, які дарують нам свої щирі посмішки і віру в нас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + 5 =