Методична студія для педагогічних працівників, які працюють в інклюзивних класах

22 березня на базі  КУ «ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР» відбулася методична студія для педагогічних працівників, які працюють в інклюзивних класах  на тему: «Запровадження інклюзивної технології «Коло друзів».

«Коло друзів», або «Коло підтримки» – це один з інструментів сприяння інклюзії.  Це методика групової роботи, мета якої – залучити до шкільного колективу учнів, що мають особливі освітні потреби або ізольованих учнів, яким складно налагодити взаємини з однолітками. Застосування методики у роботі дає змогу стати частиною учнівського колективу, зменшити свої поведінкові труднощі, ліпше зрозуміти власні почуття й емоції, ознайомитися з варіантами дій у різних життєвих ситуаціях, спонукає учнів допомагати одне одному розв’язувати складні ситуації.

Методика «Кола друзів» не потребує значного часу з боку педагогів. Адже основну роботу виконують учні. Успішні «кола друзів» часто підтримують «фокусного» учня і поза школою. Адже змінюється не лише його поведінка, а й передусім поведінка учасників «кола». Залучення учнів до допомоги одноліткам сприяє розвитку інклюзії, в якій цінують різноманіття та поважають кожну людину.

Презентаційні матеріали:

Презентація коло друзів

Презентація інноваційної технології “Коло друзів”  Крисинський НВК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + ten =