ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ МЕТОДИЧНОЇ СТУДІЇ СТАРШИХ МЕДИЧНИХ СЕСТЕР ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

28 березня  2019 року на базі БОГОДУХІВСЬКОГО ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ (ЯСЛА-САДОК) № 5 «ЯЛИНКА» БОГОДУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ БОГОДУХІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ  відбулося засідання районної методичної студії сестер медичних старших закладів дошкільної освіти.  На засіданні розглядалося актуальне питання сьогодення дошкільної освіти: стратегія медичної роботи в ЗДО з дітьми з особливими освітніми потребами.

Учасникам засідання була надана можливість переглянути  корекційно-розвиткове заняття з дітьми з особливими освітніми потребами в інклюзивній групі № 1 (асистент вихователя Ольховська О.Г.) та інтегроване заняття в інклюзивній групі № 2 (вихователь Багнюк О.В.). Сестра медична старша Богодухівського ДНЗ № 5 «Ялинка» Альохіна А.К., керівник районної методичної студії, представила досвід роботи закладу і саме медичного працівника з організації  роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.  Альохіна А.К. познайомила присутніх з новими нормативними документами щодо роботи медпрацівників у закладах дошкільної освіти.

На засіданні виступила психолог інклюзивно-ресурсного центру Смородська Н.О. з рекомендаціями щодо виявлення відхилень у розвиткові дітей та особливостей роботи з батьками таких дітей.

Методист відділу освіти Богодухівської РДА Педан Л.О. наголосила на важливості організації інклюзивної освіти, надала рекомендації медичним працівникам щодо організації медичних оглядів дітей та підкреслила значення взаємодії дошкільного закладу, фахівців ресурсного центру,  медиків і батьків для успішного проведення корекційної роботи з «особливими» дітками.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 1 =