День вишиванки

dav

Щорічно в третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки.         Свято не має ніякого політичного підґрунтя, його головна мета – популяризувати українську культуру і традиції.

З давніх давен вишита сорочка вважається оберегом. Є символом краси, здоров’я, щасливої долі, родової пам’яті, святості та любові.

Дівчата змалку навчалися вишивати. Така сорочка наділяє людину цілющою силою рідної землі, захищає від усього лихого.

Вишивають її кольоровими нитками. Червоний колір символізує любов, чорний – журбу, білий – надію. Візерунки також мають символічне значення. Калина означає красу та продовження роду, мак – добробут і молодість, барвінок – вірність, волошки – ніжність і скромність, троянди – рух та кохання, соняшник – символ світла та праці. Тому такі сорочки дарують близьким та рідним людям. Вишита сорочка є національним вбранням українців. ЇЇ одягають на національні свята, в урочисті моменти життя.

Сьогодні, на головній площі міста відбувся флеш-моб «Україна вишивана». Участь у якому взяли голова районної державної адміністрації Володимир Шаров, перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Зирянова, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Ірина Повойко, працівники відділу освіти районної державної адміністрації, учнівські та педагогічні колективи закладів загальної середньої освіти. До проведення заходу долучились більше 300 учасників.

Крім того, учні та вчителі прийшли до закладів освіти у вишиванках, щоб відчути подих нашого минулого і нести його у майбутнє.  Впродовж дня було проведено безліч виховних заходів з даної тематики, а на шкільних подвір’ях  відбулися флеш-моби.

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × five =