Міжнародний день людей з порушенням слуху

Міжнародний день людей з порушенням слуху в усьому світі відзначають у останню неділю вересня. В цей день світова спільнота згадує про потреби людей з проблемами слуху. Свято було встановлене у зв’язку з заснуванням Всесвітньої федерації глухонімих. Сьогодні, за даними цієї організації, різні порушення слуху виявляються у кожного дев’ятого жителя планети.
Глухі та тугоухі діти мають право на здобуття освіти жестовою мовою у спеціалізованих закладах освіти, це передбачено Конвенцією про права осіб з інвалідністю. Але таку потребу можна задовольнити завдяки відкриттю інклюзивного класу на базі закладу загальної середньої освіти. Інклюзивне навчання в закладі освіти – це вибір батьків незалежно від ступеню порушення, яке має дитина. Якщо батьки бажають, вони мають право на інклюзивне навчання відповідно до статті 20 Закону України «Про освіту».
На сьогоднішній день у нашому районі відкрито інклюзивний клас для дитини, що має порушення слуху, корекційно-розвиткові заняття з формування вимови та розвитку слухо-зоро-тактильного сприймання мовлення надаються спеціалістами КУ «БОГОДУХІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО – РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 1 =