Виїзне засідання вчителів художньо-естетичного циклу

09 жовтня  вчителі предметів художньо-естетичного циклу відвідали Пархомівський музей в с. Пархомівка, а також насолодилися атмосферою Краснокутського дендропарку.

Пархомівський художній музей ім. П. Ф. Луньова, розташований у будинку-«палаццо», зведеному наприкінці ХVІІІ ст. графом І. М. Подгорічані. Він є одним із найцікавіших сільських музеїв України та одним із найпопулярніших туристичних об’єктів Харківщини. У 12 залах музею зібрано близько семи тисяч експонатів. Це унікальні твори живопису, графіки, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва, цінні матеріали з археології та етнографії.

 

Педагоги мали можливість ознайомитися з  експозиціями іконопису, вітчизняного та зарубіжного мистецтва XVIII-XX ст. (О. Іванов, Т. Шевченко,             І. Рєпін, М. Реріх, А. Архіпов, К. Малевич, В. Кандинський, Д. Піранезі,             П. Пікассо, Ф. Бол та ін.), відвідала невеличкий розділ античного та східного мистецтва, етнографічний відділ та зал мистецтва сучасного періоду.

 

Наступним етапом подорожі стало відвідання Краснокутського дендропарку, який вважається одним з найцікавіших зразків садово-паркової архітектури Україна XVIII століття. Він — один із найстаріших дендропарків України, історія якого налічує понад 200 років. За однією з версій, парк заснований у 1793 році. Розташований у мальовничій місцевості Харківської області на околиці селища Краснокутськ у селі Основинці.

Враження від екскурсії були підсилені мальовничістю оточуючих пейзажів з віковічними деревами і просторими галявинами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × five =