Методична студія для голів шкільних методичних об’єднань класних керівників.

21 листопада на базі Богодухівського районного центру зайнятості відбулася  методична студія для голів шкільних методичних об’єднань класних керівників.

«Як вибрати майбутню професію?» — рано чи пізно таким питанням задається кожна людина. Вибір професії — справа нелегка, але необхідна. Адже щасливе й успішне життя багато в чому залежить від роботи, якою займається людина.

Питання професійного самовизначення є головним для учнівської молоді.

Саме тому начальник відділу активної підтримки безробітних Богодухівської районної філії ХОЦЗ Філіпова Олена Володимирівна провела майстер-клас для класних керівників шкіл району «Професійна орієнтація учнівської молоді».

Відкрила майстер-клас директор Богодухівської районної філії ХОЦЗ Надія Лещенко, яка розповіла присутнім про актуальність  правильного вибору професії учнівською молоддю та наголосила на вакансіях, які мають попит на ринку праці.

Олена Філіпова  обговорила з вчителями алгоритм вибору професії учнями, ознайомила з актуальними напрямками професійної діяльності на сучасному ринку праці, розповіла про сучасні тенденції на регіональному та місцевому ринку праці, ознайомила з професіями майбутнього та основними передумовами успішної кар’єри. Надала рекомендації щодо орієнтації учнів по вибору їх професійного шляху.  Пояснила учасникам засідання: «Від правильності обраного людиною професійного шляху залежить те, як складеться її життя. Професія визначає соціальний статус, затребуваність і рівень матеріального добробуту. Причому іноді важливо вирішити не те, куди піти вчитися, а те, чи варто взагалі здобувати вищу освіту. У першу чергу потрібно обирати професію за покликанням душі».Присутні  дізналися про різні професії, їх соціальне значення, актуальні кадрові запити.

Також, Олена Володимирівна ознайомила присутніх з послугами, які надає служба зайнятості молоді, розповіла про умови вибору професії та перевагами навчання у Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Наприкінці заходу присутнім  запропонували завітати до Богодухівської районної філії ХОЦЗ з учнями, де можна пройти профдіагностичне тестування, яке допоможе учням у виборі майбутньої професії.

Хочеться вірити, що  результатом зустрічі стане правильна організація роботи у закладах загальної середньої освіти, щодо мотивації молоді до  вибору професії та праці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 6 =