СЕРТИФІКАЦІЯ – КРОК ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДОСКОНАЛОСТІ

05 лютого Управлінням Державної служби якості освіти у Харківській області спільно з Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти та Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти» проведено круглий стіл щодо підсумків пілотної сертифікації педагогічних працівників 2019 року для освітян Харківщини, які успішно пройшли всі етапи сертифікації, та експертів.

Від нашого району участь у заході взяли вчителі початкових класів  Комунального закладу «Богодухівський ліцей №2»  Богодухівської районної ради Харківської області Тетяна СТУС та Юлія СТАТІВКА, які у минулому році вдало пройшли сертифікацію.

Начальник управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана ВОЛЬЯНСЬКА зазначила, що у минулому році успішно пройшли сертифікацію 705 педагогів України, з них 35 – учителі Харківської області. Саме вони є лідерами і володіють високим рівнем педагогічної майстерності, методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. А успішне проходження ними сертифікації надасть змогу отримувати надбавку в 20% до заробітної плати і може зараховуватись як проходження педагогом чергової (позачергової) атестації. У свою чергу Управління Державної служби якості освіти у Харківській області завжди залишиться партнером, адже кожен з учителів став членом команди агента освітянських змін.

Зокрема,  у ході зустрічі також було обговорено  питання щодо якості навчання у початковій школі, мотивування педагогів на результативну реалізацію Концепції «Нова українська школа» та окреслено практичні кроки щодо покращення якості організації проведення сертифікації у                 2020 році учителями початкових класів – провайдерами Нової української школи.

У 2020 році продовжиться пілотний проєкт сертифікації. 

  • З 15 по 31 січня тривалареєстрація учасників сертифікації – 2020. Усього зареєструвалось майже 2000 педагогів, серед яких 108 учителів початкових класів Харківщини (з них 6  вчителів Богодухівського району).
  • Сертифікація – 2020 відбудеться за оновленим порядком: І етап – незалежне тестування; ІІ – самооцінювання власної педагогічної майстерності; ІІІ – вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × two =