ОНЛАЙН-РОБОТА АТЕСТАЦІЙНИХ КОМІСІЙ, ЗАПОВНЕННЯ ЖУРНАЛУ

Атестаційні комісії можуть проводити засідання дистанційно, а класні журнали необхідно заповнювати після повернення до шкіл. Про це повідомила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

«Наголошую на тому, що працівники закладів освіти на період карантину мають отримувати гарантовану середню заробітну плату. Ми скерували відповідні листи керівникам департаментів та закладів освіти, в яких роз’яснили питання оплати праці під час карантину. Ми готові реагувати на кожен випадок і зробити все від нас залежне, щоб кожному педагогічному працівнику закладу освіти було виплачено середню заробітну плату», – зазначила Любомира Мандзій.

Т.в.о. Міністра також зазначила, що у випадку, коли вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу, оплата його праці здійснюється з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.

Зважаючи на продовження карантину, МОН передбачає проведення засідань атестаційної комісії дистанційно без обов’язкової присутності педагогічних працівників під час засідання. Відповідний наказ буде оприлюднено найближчим часом.

Згідно з роз’ясненням МОН, заповнення класних журналів продовжиться після завершення карантину. Під час цього процесу вчителі зможуть використовувати нотатки, які вони роблять під час дистанційного навчання у період карантину.

Нагадуємо, у зв’язку з загальнонаціональним карантином МОН розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії.

Обидва сценарії передбачають коригуюче навчання – воно дозволить компенсувати пробіли у знаннях, які можуть виникнути через карантин. У випадку, якщо карантин завершиться до 1 тижня червня, коригуюче навчання організовується після карантину. Якщо карантин продовжується до початку серпня, коригуюче навчання буде організовано у перший місяць 2020-2021 навчального року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + eight =