Дитсадки на адаптивному карантині

З 25 травня могли розпочату роботу дитячі садки у тих регіонах, які відповідають умовам для послаблення карантину. МОН продовжує відповідати на поширені запитання щодо роботи дитячих садків на період адаптивного карантину.
▪ Як часто необхідно мити приміщення з використанням дезінфекційних засобів?
У дитячих садках необхідно проводити дезінфекцію поверхонь щонайменше раз на 2 години, а також вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів у кінці зміни.
▪ Чи потрібно вихователям носити маску під час прогулянки?
Так. Всі, крім дітей, хто перебувають на території дитячого садка, мають користуватись масками чи респіраторами.
▪ Чи обмежена кількість дітей в групі?
Кількість дітей у групі має бути не більшою, ніж передбачено встановленими нормативами наповнюваності груп у закладах дошкільної освіти.
▪ Чи заборонено дітям приносити свої іграшки?
Так. Під час карантину заборонено використання м’яких (м’яконабивних) іграшок, а відповідно до Санітарного регламенту, під час карантину дозволені іграшки обробляють дезінфекційними засобами задля безпеки дітей. Оскільки дитячий садок не може гарантувати безпечність іграшок, принесених дітьми, то брати їх із собою в дитячий садок не можна. З Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0563-16

▪ Чи можуть діти брати з собою питну воду?
Ні. Вода, що постачається у дошкільний навчальний заклад, повинна відповідати вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Заклади дошкільної освіти не можуть забезпечити відповідність нормам води, яку приносять із собою діти, тож брати з собою воду в дитячий садок не можна. Дитячі садки організовують питний режим, який повинен сприяти оптимальному задоволенню потреб дітей у безпечній та якісній воді. Кожна дитина за потреби повинна отримати кип’ячену чи фасовану воду в індивідуальній чашці. З наказом Міністерства охорони здоров’я України щодо вимог до питної води можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0452-10
▪ Як батькам забирати дітей з дитячого садка?
Після завершення дня передачу дитини батькам проводить вихователь групи на території дитячого садка, але поза межами її будівлі. Батьки мають користуватись маскою чи респіратором під час перебування на території дитсадка. Допомогти вихователю передати батькам дітей може помічник вихователя чи інша особа, визначена директором ЗДО. Водночас наголошуємо, що варто закріпити за кожною групою постійних вихователів і помічників вихователів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − three =