24-а річниця Конституції України

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 24 роки тому Україна підтвердила своє прагнення розбудувати незалежну, демократичну державу. В нашій країні вперше за її історію був прийнятий принципово новий Основний закон – такий Закон, який визнав вищою цінністю людину, її права і свободи, який встановив основи організації державної влади, що здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу, судову та гарантує місцеве самоврядування.
Конституція України відповідає високим світовим і європейським стандартам, втілює у собі основоположні цінності світового конституціоналізму. Головним її здобутком є те, що вона юридично закріпила в українському суспільстві ідеали справедливості, рівності та людської гідності, які сповідують усі країни світу. Вперше в українській історії людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнані найвищою цінністю. Вперше визначені державні механізми, що мають їх гарантувати.
Конституція увійшла у суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
Пам’ятаймо, держава – це весь народ, кожен з нас. Тому будьмо мудрими, сильними й гідними громадянами своєї держави. І нехай непорушними будуть головні принципи Конституції – народовладдя, гуманізм та законність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 4 =