За ініціативи голови районної державної адміністрації Анатолія РИСЦОВА 10 липня представники Молодіжної ради при Богодухівській міській ради відвідали місто Первомайськ.

Куратор Первомайського молодіжного центру по “ХАБ [КОМОРА]” Олексій Шаповалов разом з мером міста Миколою Бакшеєвим та заступником мера міста Антоном Орєховим провели екскурс в історію створення ХАБу. Створення хабу було ініціативою GIZ (Німецьке товариство з міжнародної співпраці), координатор цього напрямку Денис Ткачов приїхав в Первомайський з програмою «Створення молодіжних центрів та підтримка молодіжних лідерів». ХАБ був заснований з метою розширення світогляду молоді та залучення її до участі в суспільному житті.
Молодіжна рада при Богодухівській міській раді переймає у ХАБа досвід створення молодіжних центрів та розвиток молодіжного руху в малих містах України.
В ХАБі молодь навчається писати статті, записують подкасти для радіо та знімати відеоролики про різні молодіжні події, також молодь приймає участь у різноманітних семінарах і тренінгах присвячених лідерству і медіа ті в конкурсах міні-проектів.
Як зазначив Олексій Шаповалов, формулу успіху існування молодіжного центру він бачить у співпраці міської влади, локального бізнесу та громади. Наявність кожного з трьох компонентів є обов’язковою. На погляд Олексія молодіжні центри можуть ефективно функціонувати в маленьких містах, коли міська влада, наприклад, бере на себе оренду приміщення та комунальні послуги, місцевий бізнес може подбати про матеріально-технічне забезпечення, а громадянське суспільство має взяти в свої руки адміністрування, змістовне наповнення, роботу в хабі на волонтерських засадах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − nine =