Відзначили День захисника України

                             

В історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі  День українського козацтва й День захисника України. Ці свята пов’язані з історією розвитку української державності. Це свято об’єднує країну, закликає всіх до згуртованості перед сучасними викликами і загрозами. Із давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші співвітчизники заслужено здобули славу неперевершених воїнів. В цей день ми вшановуємо мужність і героїзм  захисників незалежності і територіальної цілісності України, військові традиції та перемоги українського народу.


Урочисто, на хвилі неабиякого піднесення, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у підростаючого покоління, в закладах загальної середньої освіти району відбулися тематичні заходи присвячені Дню захисника України. Зокрема, уроки з історії України, уроки мужності, семінари, бесіди, години спілкування за темами «Біля мужніх людей схиляю коліно», «Мій рідний край, моя земля, моя історія жива», «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе»,  «Нащадки козацької слави», «Гордість і душа держави, її надія і оберіг – це захисники України»; перегляд та обговорення  художнього фільму «Богдан-Зіновій Хмельницький» (2006 року, режисер М. Мащенко); конкурс малюнків «Козацька слава»; літературна подорож «Рідна земле моя, ти козацького славного роду»; історична гра «Подорож у глиб віків до славетних козаків».

14 жовтня  має бути святим днем для всіх свідомих громадян. Ми не повинні бути байдужими до минулого рідного краю.  У  цей складний для України час потрібно знаходити те, що єднає нас – різних, проте рівних громадян вільної держави. Радісно, що українська молодь ревно береже історичну пам’ять нашого народу і популяризує його традиції.

 

One thought on “Відзначили День захисника України

  1. В історії нашої Батьківщини є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також й державне свято – День захисника України. Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Тому поєднання цих трьох свят є символом непорушного зв язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 11 =