День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Біль і мужність Чорнобиля  сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях.

14 грудня  в закладах загальної середньої освіти відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а саме:

  • експозиційні виставки у бібліотеках  закладів освіти району «Мужність і біль Чорнобиля», «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Україні…»;
  • тематичні відеолекторії : «Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС», «Ціною життя »;
  • тематичні виховні години, уроки пам’яті: «Ті, що першими увійшли в атомне полум’я…», «Вони пішли в безсмертя», «Дзвони Чорнобиля», «Чорнобиль – наш біль»;
  • конкурси малюнків та стіннівок: «Чорнобиль – трагедія ХХ століття», «Ми – за чисту планету»;
  • лекції, бесіди, зустрічі, присвячені пам’яті Чорнобильської трагедії за участю учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, чиє життя обірвав смертоносний атом, безневинна смерть яких назавжди залишиться незагоєною раною нації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − 6 =