Засідання завідуваючих ДНЗ


17 березня 2016 року на базі Богодухівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №5 «Ялинка» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області відбулися засідання районних методичних студій завідувачів дошкільних навчальних закладів та вихователів груп старшого дошкільного віку за темою: «Наступність у роботі ДНЗ і школи – умова формування життєвої компетентності дошкільників».
В рамках заходу вихователем Білоус Л.С. було проведено заняття з розвитку мовлення дітей старшого дошкільного віку «Дивовижна сила знань».

Завідувач закладу Нечай Л.Г.   висвітлила управлінський аспект у забезпеченні підготовки старших дошкільників до навчання у школі, наголосила на необхідності посилення ціннісних аспектів виховного значення та забезпечення наступності в роботі дошкільного закладу і початкової школи з реалізації завдань духовного, патріотичного, трудового виховання.

Під час практичного блоку Білоус Л.С. презентувала досвід роботи дошкільного закладу щодо умов формування життєвої компетентності дошкільника, наступності у роботі ДНЗ та ЗОШ, провела дискусійну гру для вихователів «Сходинки».

Під час   підсумково – рефлексійного блоку педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів обмінювалися досвідом щодо формування життєвих компетенцій старшого дошкільника в умовах різних форм дошкільної освіти. Присутні дійшли висновку, що лише у тісній співпраці колективу дошкільного закладу та педагогів початкової школи народжуються найкращі ідеї та найоптимальніше реалізується задумане, лише спільними зусиллями можна досягти найкращих результатів у розвитку, вихованні та навчанні дітей. Робота з організації наступності має  проводитись педагогічними колективами спільно і системно. Тільки зацікавленість обох сторін і батьківської громадськості вирішить проблеми наступності дошкільної і початкової освіти, зробить перехід з дошкільного навчального закладу до початкової школи безболісним і успішним для кожної дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × three =