Святкували День захисника України

https://i2.wp.com/img.112.agency/original/2015/10/13/187708.jpg?w=560

Приходить світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці.
Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі.
Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богоматір боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва.
2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, відповідно до якого щороку 14 жовтня відзначатиметься День захисника України.
Сьогодні педагогічні та учнівські колективи загальноосвітніх навчальних закладів міста взяли участь у заходах присвячених Дню захисника України. Вчитель історії Богодухівського ліцею № 3 Ольховська Юлія Сергіївна познайомила всіх присутніх з історією українського козацтва та щиро привітала всіх в кому живе дух наших славних попередників – справжніх патріотів і героїчних виборювачів незалежності нашої держави!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 8 =