Триденне свято шкільного футболу Богодухівщини

З 19 по 21 жовтня на базі Богодухівського ліцею №3 Богодухівської районної ради Харківської області відбулося справжнє свято учнівського футболу. Протягом звітного періоду у змаганнях взяли участь 25 шкільних команд, у складі яких виступали понад 150 юних футболістів. Отже, все по черзі.

19 жовтня був зіграний другий етап Всеукраїнських змагань «Шкіряний м’яч» серед юнаків середньої вікової групи. На даному етапі змагань взяли участь сім команд загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів. Згідно з жеребкуванням команди були розділені на 2 підгрупи, переможці груп зустрілися у фіналі, команди які вибороли другі місця розіграли 3 місце змагань.
У матчі за третє місце між командами Шарівської ЗОШ та Богодухівської гімназії №1 сильнішою виявилася перша команда, яка перемогла з рахунком 1-0.

У фінальному етапі змагань між командами Богодухівського ліцею №3 та Гутянської ЗОШ основний рахунок зустрічі становив 1-1, а значить доля чемпіонства вирішувалася у серії післяматчевих пенальті, де влучнішими виявилися ліцеїсти.


20 жовтня було проведено турнір серед шкіл І-ІІ ступенів, керівники загальноосвітніх навчальних закладів та вчителі фізичної культури відповідально поставилися до своїх обов’язків та делегували на змагання 11 збірних команд. В ході напруженої боротьби, перемогу у своїх підгрупах, а значить і вихід у півфінали здобули футболісти Павлівської ЗОШ, Семеноярської ЗОШ, Губарівського НВК, Сазоно-Баланівської ЗОШ. У цій четвірці сильнішими за рівнем гри були футболісти Губарівського НВК, які і здобули заслужену перемогу, ІІ місце – команда Павлівська ЗОШ, ІІІ місце– команда Сазоно-Баланівської ЗОШ.



21 жовтня відбувся заключний етап змагань – матчі старшої вікової групи. Честь своїх навчальних закладів на футбольному полі відстоювали учні Богодухівської гімназії №1, Богодухівського колегіуму №2, Богодухівського ліцею №3, Шарівської ЗОШ, Гутянської ЗОШ, Полковомикитівської ЗОШ, Крисинського НВК. На майданчику панувала справжня спортивна атмосфера.

Не зважаючи на досить прохолодну погоду, градус матчів був високий, емоції гравців вирували, протистояння за своєю напругою нічим не поступалися матчам світового рівня. Проте, яка б не була воля до перемоги у кожної із команд в усіх змаганнях є переможці та переможені. Отже, ІІІ місце у змаганнях посіла команда колегіуму №2, багато в чому завдячувати футболісти колегіуму повинні своєму воротарю – Кічан Анні, дівчинка відбила усі удари у серії післяматчевих пенальті, в матчі за бронзу змагань. Що ж до фіналу, то переможцями змагань стали учні ліцею № 3 які переграли своїх однолітків з Гутянської ЗОШ з рахунком 1-0.

Хочеться відмітити, що усі команди показали високий рівень спортивної майстерності а перемога часто діставалася тим, кому більш таланило, або тим, хто мав у своєму складі гравця який своїми особистими технічними характеристиками схиляв шальки терезів на користь своєї команди. Саме таким гравцем, справжньою зіркою змагань «Шкіряний м’яч», став Карташов Сергій, забивши всі м’ячі команди ліцею № 3 та заслужено визнаний кращим гравцем турніру в незалежності від вікових категорій. Відмінне бачення поля, філігранна техніка володіння м’ячем, високий футбольний IQ, гарматної сили та більярдної точності удари – ось основні характеристики юного футболіста.

Бажаємо юним футболістам відточувати свою майстерність на тренуваннях та уникати травм, нехай любов до спорту та здорового способу життя незмінно крокують поряд з вами!

Окреме велике «Дякуємо!» висловлюється директору Богодухівського ліцею №3 Рубаник Ользі Володимирівні за завжди прекрасно підготовлену спортивну базу та теплий прийом спортсменів та офіційних осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 3 =