Урочистості з нагоди Дня Соборності України

 

«…Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу.» – це головні слова, які були зачитані з Універсалу Директорії 22 січня 1919 року під час проголошення Акту злуки (об’єднання) українських земель.
З нагоди 98-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та відзначення Дня Соборності України біля погруддя Тарасу Шевченку відбулися урочисті заходи. В урочистостях взяли участь педагогічні та учнівські колективи Богодухівської гімназії №1, Богодухівського колегіуму №2 та Богодухівського ліцею №3, а також працівники відділу освіти районної державної адміністрації та Богодухівського центру дитячої та юнацької творчості. Захід розпочався з промови вчителя української мови та літератури Богодухівського колегіуму №2 Назаренко О.Л. та вразив всіх присутніх емоційністю та душевністю.
Разом з тим, у навчальних закладах району відбувся урок «Єднання заради Незалежності» та інші тематичні заходи до Дня Соборності з метою виховання в учнів почуття патріотизму і гордості, донесення ідеї соборності, єдності та суверенності держави, що є головною умовою розвитку незалежної України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 1 =