Афганістан болить в моїй душі

15 лютого 1989 року з Афганістану було виведено війська . До цього ─ майже 10 років війни, 10 років боїв, крові, страхіття, подвигів.
Афганська війна залишила тяжкі наслідки для України. Не повернулися додому 3360 її синів, з яких 3280 загинули, а 80 пропали без вісті та потрапили в полон. 15 лютого воїни-інтернаціоналісти України відзначають на державному рівні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, ініціатором якого виступила Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 20 – 30 років стали свідками та учасниками воєнних подій. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями – вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обов’язок.
Протягом тижня в загальноосвітніх навчальних закладах району пройдуть виховні заходи присвячені 28-й річниці виведення військ з Афганістану. Учнівська молодь вшанує пам’ять тих, хто поліг у афганських ущелинах, та поклониться тим, хто прийшов із війни живим, хоча із пораненою душею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 9 =