Особистий прийом громадян

21 лютого відбувся особистий прийом громадян начальником відділу освіти І.О.Повойко. З питанням щодо проведення виїзних засідань Комунальної установи «Харківська психолого – медико – педагогічна консультація» в Богодухівському районі до Ірини Олександрівни звернулася мати майбутнього випускника дошкільного навчального закладу, що має певні освітні потреби та планує у 2017 році стати першокласником в одному із загальноосвітніх навчальних закладів.


Ірина Олександрівна пояснила, що 15 березня 2017 року на базі Богодухівського колегіуму №2 відбудеться виїзне засідання психолого – медико – педагогічної консультації. Підставою для направлення дитини на діагностичне обстеження в ПМПК є насамперед стійка неуспішність у засвоєнні змісту програми дошкільного навчального закладу, специфічні труднощі в оволодінні навчальним матеріалом, виразне відставання чи відхилення від норми у розумовому, мовленнєвому розвитку, порушення поведінки.
Ознайомившись із особливостями розвитку дитини та результатами обстеження, консультанти приймають колегіальне рішення та надають батькам витяги з рекомендаціями щодо вибору можливої програми виховання та корекційного навчання, у тому числі інклюзивного (інтегрованого), у поєднанні з реабілітаційними заходами, соціальною адаптацією й інтеграцією в суспільне життя дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку.
Спеціалісти, які будуть надавати рекомендації: сурдопедагог, психіатр, олігофренопедагог, вчитель – логопед, офтальмолог, практичний психолог з інтелектуального розвитку та психолог з питань девіантної поведінки, гештальд – терапевт.
Разом з тим, начальник відділу освіти повідомила про комплект реєстраційних документів, які повинні мати при собі батьки для проходження ПМПК, а саме: заповнені батьками заяви на згоду обробки персональних даних дитини, ксерокопія паспорту одного із батьків, ксерокопія свідоцтва про народження дитини, картка стану здоров’я та розвитку дитини, зошити, малюнки, поробки, копія аудіограми (для дітей з порушенням слуху).
Ірина Олександрівна зауважила, що своєчасне звернення до психолого-медико-педагогічної консультації дає можливість попередити вторинні ускладнення у розвитку, труднощі у подальшому житті дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × one =