Освітні перспективи


20 березня у Міжнародному виставковому центрі під головуванням президента Петра Порошенка відбулося п’яте засідання Ради регіонального розвитку в якому взяли участь керівництво Кабінету міністрів України, Верховної Ради України та представники місцевої влади. У засіданні Ради регіонального розвитку взяв участь і голова районної державної адміністрації В.А. Шаров.
За участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич на засіданні Ради обговорювалося питання створення освітніх округів та функціонування опорних закладів, зокрема, Міністр зазначила «Люди, що промовляють гасло «немає школи – немає села», втрачають з поля зору найголовніше – школа існує заради дитини, а не дитина існує для того, щоб стояла будівля школи чи оплачувалися години вчителя. Школа потрібна для того, аби наші діти отримували якісну освіту, яка стане для них квитком у майбутнє. І тому наша мета – створити таку інфраструктуру закладів, щоб ми могли підвезти до якісної, добре обладнаної школи, в якій є хороші вчителі, кожного українського школяра».
У нашому районі з 1 вересня 2017 року планується створення опорного закладу на базі Богодухівського колегіуму №2 Богодухівської районної ради Харківської області.


З метою вивчення досвіду створення опорного закладу перший заступник голови районної державної адміністрації В.В. Зирянова, начальник відділу освіти районної державної адміністрації І.О. Повойко, завідувач районним методичним кабінетом при відділі освіти районної державної адміністрації О.О. Беспалько та директор Богодухівського колегіуму №2 Т.М. Ємельяненко відвідали Валківський ліцей імені Олександра Масельського на базі якого з 1 вересня 2016 року створено опорний заклад. Колеги з Валківського району – перший заступник голови Валківської районної державної адміністрації Н.М. Осадча, начальник відділу освіти Валківської районної державної адміністрації В.В. Новосел та директор Валківського ліцею імені Олександра Масельського В.І. Грєхова в атмосфері доброзичливого спілкування презентували перший досвід організації діяльності Валківського освітнього округу та опорного загальноосвітнього навчального закладу – Валківського ліцею імені Олександра Масельського, а вчителі ліцею продемонстрували можливості мультимедійного обладнання та інших надсучасних освітніх новинок у кабінетах фізики, географії, історії, біології, іноземної мови та багатьох інших, а також інтерактивного лазерного тиру, що використовується при вивченні предмету «Захист Вітчизни».
Результатом зустрічі стала домовленість про подальшу співпрацю, що сприятиме обміну інформацією, досвідом роботи для втілення планів в життя, а значить – розвитку.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 12 =