Свято тих, хто любить природу

Сьогодні життя вимагає від кожного з нас відповідального і гуманного ставлення до природи, до всього, що вона так щедро дарує людині. Турботу про довкілля маємо піднести, без перебільшення, до найвищих моральних принципів суспільства. Всім без винятку громадянам України не повинно бути байдуже, якими стануть рідна земля і рідна природа завтра, якими залишимо їх у спадок своїм дітям та онукам.

Саме тому традиційно у квітні ми відзначаємо Всесвітній день Землі та День довкілля. В ці дні організовуються та проводяться природоохоронні заходи, спрямовані на очищення довкілля, покращення його стану, привернення уваги суспільства до екологічних проблем, залучення до природоохоронної роботи якомога більшої кількості небайдужих громадян. Така діяльність  об’єднує людей і нагадує їм про відповідальність за планету.

Цього року цікаво завершили  відзначення цих свят у Богодухівській гімназії №1.  28 квітня заходи розпочалися екологічним мітингом на шкільному подвір’ї та висадкою калинового гаю біля школи.  На святі були присутні голова районної державної адміністрації Шаров В.А.,  голова районної ради Панов С.Ф., міський голова Голуб М.В., начальник відділу освіти Повойко І.О., депутат Харківської обласної ради  Пушкар М.Б.

«Дуже добре, що відбуваються такі заходи, де ми можемо нагадати людям та самим собі про те, наскільки важливо зберігати екологію, шанувати природу, доглядати за довкіллям. Дякую усім небайдужим, хто  долучається до акцій зі збереження довкілля”, – зазначив у вітальному слові голова районної державної адміністрації Шаров В.А.

Далі для учасників було організовано ековелопробіг вулицями міста, який фінішував в урочищі Дем’янівка, де на учнів гімназії, вчителів, батьків і гостей свята чекала польова каша, ігри, розваги.

Маємо надію що всі, хто долучився до цього свята, будуть любити, розуміти і берегти природу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − five =