День пам’яті та примирення

08 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Для України це нове свято. Верховна Рада встановила 08 травня як День пам’яті і примирення на честь усіх жертв Другої світової війни лише у квітні 2015 року. При цьому було прийнято рішення надалі відзначати 09 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Саме тому, з метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції, засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни у  Богодухівському районі традиційно відбулися урочисті заходи.

У заходах взяли участь голова районної державної адміністрації В.А. Шаров, голова районної ради С.Ф. Панов, перший заступник голови районної державної адміністрації В.В. Зирянова, Богодухівський міський голова М.В. Голуб, депутати Харківської обласної ради О.В. Львова, М.Б. Пушкар, ветерани, діти війни, учнівські та педагогічні колективи загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Учні Богодухівської гімназії №1 вручили ветеранам квіти, юнаки Богодухівського колегіуму №2 до підніжжя Братської могили поклали пам’ятну гірлянду, а з виступом до всіх присутніх звернулася учениця ліцею №3 Кишиченко Анна, яка зазначила: «Пам’ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче – життя. Війна пройшла залізним плугом через кожне серце, кожну долю і кожне життя. Сувора її правда назавжди залишиться з нами. Вона навічно у нашій пам’яті – загальнонародній, родинній, індивідуальній. Так, Перемога була одна на всіх, хто вступив у двобій з нацистською навалою.»

На завершення учні міських шкіл пройшли колонами вздовж присутніх ветеранів та жителів міста.

Саме такі заходи сприяють формування в учнів почуття патріотизму, усвідомлення подвигу борців проти нацизму часів Другої світової війни, а у світлі сьогоднішніх подій – виховання поваги до захисників територіальної цілісності нашої держави на Сході України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + thirteen =