У районі буде відкритий інклюзивно-ресурсний центр та ресурсна кімната

Саме це питання обговорювалося під час зустрічі радника голови Харківської обласної державної адміністрації Алли Ройтблат з головою районної державної адміністрації Володимиром Шаровим, першим заступником районної державної адміністрації Валентиною Зиряновою та начальником відділу освіти районної державної адміністрації Іриною Повойко.

Інклюзивно-ресурсний центр – це установа, яка повинна проводити комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини з особливими освітніми потребами та надавати системне кваліфіковане супроводження.

У ході візиту Алли Ройтблат оглянуто приміщення Богодухівського ліцею №3, де планується створення такого центру. В інклюзивно-ресурсному центрі будуть передбачені кімнати для індивідуальної роботи логопедів, практичного психолога, ресурсна кімната тощо.

Як зауважив Володимир Шаров, створення таких центрів відбувається в рамках підписаного меморандуму про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка», який очолює Марина Порошенко, у рамках експериментального проекту Фонду «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

«Інклюзивно-ресурсні центри з підтримки інклюзивної освіти – це важливий крок у формуванні сучасної системи кваліфікованого супроводу дітей з особливими освітніми потребами протягом навчання від 2 до 18 років», – під час зустрічі зазначив Володимир Шаров.

Також Алла Ройтблат відвідала КЗ «БОГОДУХІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І – ІІІ СТУПЕНІВ №2», в якому з 01 вересня 2017 року розпочали роботу два класи з інклюзивним навчанням, діти навчаються за підтримки асистента вчителя та логопеда-дефектолога. Найближчим часом у цьому закладі освіти планується створити ресурсну кімнату, яка стане необхідною частиною інклюзивної форми навчання в школі. Обладнана ресурсна кімната повинна мати кілька зон: соціально-побутову для напрацювання повсякденних навичок, ігрову, релаксаційну, а також оснащена інтерактивною картою та комп’ютерним обладнанням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + 16 =