Відбувся профорієнтаційний захід «Професія твоєї мрії»

13 лютого на базі Богодухівського ліцею №3 Богодухівським районним центром зайнятості спільно з Харківським обласним центром зайнятості проведено   масовий профорієнтаційний захід «Професія твоєї мрії» для учнів 9 – 11 класів закладів загальної середньої освіти району.

Метою заходу є інформування учнівської молоді про особливості вибору, розширення та систематизація знань про сучасні професії, формування оптимістичного ставлення до свого професійного майбутнього та орієнтації на набуття професій, які користуються попитом на ринку праці.

На заході були присутніми перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Зирянова, начальник відділу освіти  районної державної адміністрації Ірина Повойко та директор районного центру зайнятості Надія Лещенко. Валентина Вікторівна підкреслила важливість проведення подібних заходів, зокрема, зазначивши, що вони спонукають молодь замислитися над власним професійним майбутнім.

Цього дня 576  випускників шкіл змогли поспілкуватись з представниками 15 навчальних закладів м. Харкова, Богодухівського медичного коледжу та Богодухівського професійного аграрного ліцею, Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та представниками підприємств міста та району.

Учасники профорієнтаційного заходу ознайомились із запропонованими спеціальностями, отримали інформацію про навчальні заклади, умови навчання та вступу до них, ознайомилися з переліком актуальних професій,  довідниками  закладів освіти та центрами професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Майбутні випускники взяли участь у тренінгах «Легальна зайнятість. Права людини» та «Реалізація здорового способу життя», які для них підготували та провели представники районного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 3 =