Курсанти Національної академії Національної гвардії України запросили учнівську молодь Богодухівщини приєднатися до числа гвардійців

Сьогодні курсанти Національної академії Національної гвардії України завітали до Богодухівського ліцею №3, де представили один із найпотужніших військових навчальних закладів Харкова.

На заході були присутні перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Зирянова, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Ірина Повойко, завідувач сектору у справах молоді та спорту Людмила Клочко.  

У вітальному слові Валентина Вікторівна зазначила, що одним з пріоритетних напрямків діяльності держави, суспільства і насамперед школи є виховання громадянина – патріота, який володіє відповідними знаннями, сповідує європейські цінності, плекає українські традиції та готовий до виконання обов’язку і захисту Батьківщини.

Продовжив офіційну частину заходу виступ заступника начальника гуманітарного факультету  по роботі з особовим складом підполковника Олександра Загребельного, який наголосив: «В нашій академії значна увага приділяється національно-патріотичному вихованню та популяризації професії військовослужбовця серед підростаючого покоління. Тому доволі часто курсанти академії відвідують навчальні заклади області, де демонструють зразки озброєння, розповідають про умови проживання та навчання».

Під час заходу курсанти розповіли про підготовку майбутніх офіцерів, повсякденне життя в академії та презентували документальний фільм про Національну академію Національної гвардії України. Учнівська молодь закладів загальної середньої освіти міста мала змогу побачити  зразки спеціальної військової форми, почути  інформацію про новітнє озброєння та засоби захисту, які використовуються Національною гвардією України. Крім того, учні мали змогу потримати в руках зброю, що викликало жвавий інтерес серед майбутніх абітурієнтів.

Під час  концертної програми  присутні в залі насолоджувались піснями про рідний край, дівчата командно-штабного факультету продемонстрували прийоми з шаблями, а курсанти взводу спеціального призначення показали школярам прийоми рукопашного бою без зброї та зі зброєю, прийоми самострахування та захисту при нападі противника.

Військовослужбовці академії справили враження на майбутніх абітурієнтів. Після виступу гостей  учнівська молодь зацікавилася інформацією щодо вступу до  Національної академії Національної гвардії України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − five =