ВІЧНИЙ ЯК НАРОД

У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко. Він виступив як поет-новатор, приніс із собою в українську літературу “слово нове”, новий світ поезії, неповторні образи, картини й барви, небачене раніше багатство й широчінь тем, ідей, мотивів, жанрових форм, вивів українську літературу на шлях реалізму й народності. Справедливо Великого Кобзаря — народного мислителя та творця, вважають народним пророком.

Сьогодні, педагогічні та учнівські колективи закладів загальної середньої освіти міста  взяли участь у відзначенні 204-их роковин народження великого сина українського народу,  згадали його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьбу за світлу долю трудового люду.

Минають роки й століття, але людство ніколи не забувало й не забуде великого сина українського народу Тараса Шевченка, не забу­де його могутнього, пророчого слова — Слова правди, свободи та ща­стя. У наш час творчість Шевченка є святинею, якою дорожить і гордиться весь український народ. Рядки знаменитого Шевченкового «Заповіту» і досі запалюють, зміцнюють віру в краще майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 4 =