День українського добровольця

        14 березня  ми вдруге відзначаємо День українського добровольця. Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист Української держави і захищають рідну землю від загарбників на східних кордонах.

У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію України та бажаючи захистити  територіальну цілісність своєї держави, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях.

Як наслідок, з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії, до якого примкнули тисячі свідомих громадян України.

Вчителі, лікарі, студенти, підприємці – сотні майданівців – рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України та стали патріотичною основою нової української армії.

Сьогодні учнівська молодь закладів загальної середньої освіти району  вшановує мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 4 =