Методична студія вчителів англійської мови

15 березня на базі Богодухівського ліцею №3 відбулася методична студія для вчителів англійської мови закладів загальної середньої освіти району.

Вчитель Гутянської ЗОШ І – ІІІ ступенів Юлія Комишанська розповіла всім присутнім про використання програми Plickers на уроках англійської мови. Програма дозволяє вчителю  поліпшити зворотний зв’язок між собою і класом. Для дітей це свого роду розвага, що дозволяє трохи відволіктися  і в ігровій формі відповідати на питання. Програма працює дуже просто. Основу складають мобільний додаток, сайт і роздруковані картки з QR–кодами. Кожній дитині видається по одній картці.  Сама картка квадратна і має чотири сторони. Кожній стороні відповідає свій варіант відповіді (A, B, C, D), який вказаний на самій картці. Учитель задає питання, дитина вибирає правильний варіант відповіді і піднімає картку відповідною стороною догори. Учитель за допомогою мобільного додатку сканує відповіді дітей в режимі реального часу (для зчитування використовується технологія доповненої реальності). Результати зберігаються в базі даних і доступні як безпосередньо в мобільному додатку, так і на сайті для миттєвого або відкладеного аналізу.

        Також у ході засідання вироблено практичні рекомендації щодо підготовки до ДПА та ЗНО з англійської  мови у 2018 навчальному році. З великим зацікавленням учителі взяли участь у практичному занятті, виконували тестові завдання, ділилися досвідом та враженнями.

Підводячи підсумки засідання методичної студії керівник методичного об’єднання Вікторія Церковна наголосила, що під час викладання іноземної мови визначальним залишається компетентнісний підхід. А також завжди потрібно враховувати мотиваційну компетентність для спонукання дітей до розуміння важливості вивчення іноземних мов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 2 =