IІ Міжнародний освітній форум

28 – 30 березня у Харкові пройшов  ІІ Міжнародний освітній форум, в якому взяли участь начальник відділу освіти районної державної адміністрації Ірина Повойко, завідувач районного методичного кабінету при відділі освіти Оксана Беспалько та директор КЗ «БОГОДУХІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І – ІІІ СТУПЕНІВ №2» Тамара Ємельяненко.

Сучасні освітні тренди, цікаві ідеї та альтернативні підходи презентували у Харківському готелі Premier Palace. Низка заходів –  лекції, тематичні івенти, форуми, тренінги, комунікаційні хвилі, дискусії були пов’язані з упровадженням Нової української школи.

Під час форуму відбулася дискусійна панель «Нова українська школа: виклик сьогодення». Питання для обговорення запропонували  спеціалісти Міністерства освіти і науки України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»  та науковці інституту педагогіки НАПН України.

Досвідом Ізраїлю з організації інклюзивного навчання та інтеграції людей з особливими потребами до нормативного середовища з українськими колегами поділилася Ольга Цин.

Обговорення тривали під час дискусійного майданчика «Освітні родзинки з усього світу», тренінгів  та комунікаційних хвиль. Серед тем: «Ефективне навчання англійської мови – обираємо дієві методики», «Інтерактивний підручник для учнів початкової школи. Нова українська школа», «Комунікаційна система навчального закладу. Що? Як? Навіщо?», «Створення якісного, комфортного інклюзивного освітнього середовища», «Нова школа – нові можливості: STEM в новій українській школі».

Мета цього заходу – формування простору нового мислення і нових сенсів для успішного впровадження на місцях реформи освітньої системи та зацікавленості учасників навчально-виховного процесу і науковців щодо активної участі у процесі розбудови Нової української школи та формуванні якісного освітнього простору в нашій країні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 12 =