Обдарована учнівська молодь закладів освіти області вирушила до Албанії

Днями 14 учнів закладів загальної середньої освіти міста Харкова та області –  переможці Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України та інтелектуальних змагань вирушили на відпочинок і навчальні програми до Албанії. Серед них і учениця 9 класу Богодухівської гімназії №1 Прошутя Валерія.

Новий культурно-освітній проект реалізується в області з ініціативи голови Харківської обласної державної адміністрації  Юлії Світличної та за підтримки Почесного консула Республіки Албанія в м. Харкові Шахіна Омарова та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Албанія в Польщі (за сумісництвом – в Україні) Шпреса Курета.

Тиждень школярі проведуть на березі моря в місті Дуррес, відвідають столицю Албанії – місто Тірана, побувають у фортеці в місті Круя. Крім того, для школярів підготували поїздку в унікальне місто Берат, яке занесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також обдарована учнівська молодь відвідає одну з провідних шкіл Албанії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × three =