Відбулося урочисте відкриття КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «БОГОДУХІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР».

19 травня відбулося офіційне відкриття КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «БОГОДУХІВСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР».

У відкритті Центру взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, радник голови обласної державної адміністрації Алла Ройтблат, голова районної державної адміністрації Володимир Шаров, голова районної ради Сергій Панов, перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Зирянова, директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Лариса Карпова, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Ірина Повойко, депутати обласної та районної ради.

Новенький інклюзивно-ресурсний центр розмістився у Богодухівському ліцеї №3. В ньому створено всі умови для дітей з особливими освітніми потребами. В приміщенні центру здійснено капітальний ремонт,  кабінети лікувальної фізичної культури, психолога, логопеда, дефектолога сенсорну та ресурсну кімнати облаштовано меблями, необхідною технікою та дидактичними матеріалами.  Спеціалісти центру надаватимуть якісні корекційно-розвиткові послуги та психолого-педагогічну допомогу дітям з особливими освітніми потребами, розроблятимуть рекомендації щодо програми навчання кожної дитини, консультуватимуть батьків та педагогів закладів освіти району.

 

Голова обласної державної адміністрації Юлія Світлична зазначила, що завдяки тому, що ми підписали меморандум з Благодійним фондом Петра Порошенко, сьогодні можемо комплексно реалізовувати в Харківській області державну політику щодо інклюзивної освіти. Створення таких центрів, ресурсних кімнат та медіатек в закладах освіти області – це результат спільної роботи держави та місцевої влади, а також спонсорської допомоги.

Цього дня Юлія Світлична відвідала й КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “БОГОДУХІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №2”  в якому для учнів із особливими освітніми потребами  відкрито  ресурсну кімнату та медіатеку.

Ресурсна кімната  – це необхідна частина інклюзивної форми освіти в школі. Вона надає можливість дітям з особливими освітніми потребами займатися за індивідуальним планом розвитку з корекційними педагогами.  Ресурсна кімната облаштована трьома зонами: соціально-побутової реабілітації, навчальною та  зоною гри.

Медіатека – сучасний мультимедійний центр в поєднанні з книжковим фондом, який сприяє розвитку самопізнання, допитливості та самореалізації кожного учня.

Батьки, учні та педагоги висловили вдячність Юлії Олександрівні за турботу та вирішення освітніх проблем.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − eleven =