Міжнародна акція “16 днів проти насильства”

 

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Міжнародна акція «16 днів проти насильства», яка ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій.

Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

У закладах загальної середньої освіти практичними психологами, соціальними педагогами, інспекторами з охорони дитинства та класними керівниками проводиться превентивна робота з метою попередження домашнього насильства, організація активних форм профілактичної роботи щодо запобігання насильству в будь-якому його прояві. Стартували конкурси дитячого малюнку «Світ без насильства очима дітей», конкурс шкільної газети на тему «Розвиток у сучасної молоді культури толерантності», проведення виховних годин на тему «Види і форми насильства в сім’ї», «Попередження домашнього насильства», «Профілактика ВІЛ-інфекцій та СНІДУ», години спілкування на теми: «Вплив алкоголю, наркотиків, тютюнопаління на поведінку людини», «Життя це мить. Зумій його прожити», «Профілактика шкідливих звичок», «Зроби свій вибір: здоров’я – чи алкоголь і цигарка?». В бібліотеках проходять тематичні виставки літературних джерел з теми «Запобігання насильству в сім`ї».

До «16 днів проти насильства» долучаються дільничі інспектори відділу поліції ГУНП Харківської області, спеціалісти відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 12 =