Засідання районного методичного об’єднання вихователів груп старшого дошкільного віку закладів дошкільної освіти

5 грудня 2018 року на базі Богодухівського  дошкільного навчального закладу (ясел-садка) №9 «Берізка» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області (завідувач Ю.Кудленок) відбулося засідання районного методичного об’єднання вихователів  груп старшого дошкільного віку закладів дошкільної освіти за темою «Використання інноваційних здоров’язберігаючих  технологій у контексті формування здорової дитини».

              Його метою було: удосконалення професійної підготовки вихователів з питань фізичного виховання дітей дошкільного віку, поширення педагогічного досвіду щодо використання різноманітних ефективних, інноваційних здоров’язберігаючих технологій та розширення знань про їх застосування.

Засідання відкрила методист з питань дошкільної освіти районного методичного кабінету з питань дошкільної освіти при відділі освіти районної державної адміністрації  Л. Педан, яка ознайомила присутніх з планом роботи та звернула увагу на проблему збереження здоров’я дітей, що набуває  особливої актуальності сьогодні, оскільки помітнішою стає тенденція погіршення стану здоров’я дошкільнят.
Важливість інноваційного оновлення фізичного виховання, впровадження здоров’язберігаючих технологій у роботу закладу  дошкільної освіти підкреслила завідувач  закладу Ю. Кудленок. Під час свого виступу наголосила: «Щоб досягти бажаного результату, потрібні глибокі знання і реальні дії, щоденна клопітка робота в цьому напрямку педагогів, батьків і самих дітей. Застосування в роботі здоров’язберігаючих  педагогічних технологій підвищує результативність освітнього процесу, є своєрідною запорукою створення середовища, в якому дитині приємно і безпечно знаходитися,    що стимулює її розвиток, забезпечує    комфортні    умови  для

формування здоров’я».

Під час практичної частини педагоги  мали змогу переглянути заняття з використанням  степ-аеробіки та системи Пілатес у роботі зі старшими дошкільниками   (вихователь – О.Кальченко).

Велике задоволення отримали учасники семінару від проведеного майстер-класу «Рух – це здоров’я», під  час якого   виконали   вправи з  використанням степ-платформ.

Протягом  науково-практичного боку завідувач закладу Ю. Кудленок, вихователь-методист Н. Штих, вихователь О. Кальченко познайомили присутніх з досвідом роботи закладу «Використання інноваційних здоров’язберігаючих  технологій у контексті формування здорової дитини» та  запропонували увазі  присутніх відеофільм з досвіду роботи  «Фізкультурно – оздоровча робота у Богодухівському  дошкільному навчальному  закладі №9 «Берізка».

Під час проведення підсумково-рефлексійного блоку вихователі прийняли активну участь у вправі  «Відтвори свій настрій»  та поділилися своїми враженнями через проведення  вправи «Веселий мікрофон».

Учасники методичного заходу  висловили слова вдячності за плідну роботу, обмін досвідом, та поверталися у свої заклади з позитивними враженнями, перейнятим досвідом та новими ідеями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 3 =