Засідання районної методичної студії вчителів основ здоров`я

6 грудня 2018 року на базі інклюзивно – ресурсного центру  відбулося засідання районної методичної студії  вчителів основ здоров`я 9 – 11 класів за темою:«Використання посібника для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді».

Посібник схвалено для використання у закладах загальної середньої освіти за висновком комісії з основ  здоров`я Науково-методичної Ради з питань освіти МОНУ (лист ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» від 19.12.2017 №21-1/12/Г-824).

Як зазначено у оновленій програмі предмету «Основи здоровя» даний інтегрований предмет передбачає не лише набуття учнями навичок збереження, зміцнення та відповідального ставлення до особистого здоровя та здоровя тих, хто поруч, відтак - формування здоровязбережувальної компетентності, але й сприяє формуванню інших ключових компетентностей, які мають бути сформовані через освіту.

Здоров’я є фундаментальним правом людини, без якого вона не в змозі користуватися іншими своїми правами в усій їхній повноті. Сексуальне і репродуктивне здоров’я є невід’ємним елементом прав кожної людини на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров’я.

З метою посилення спроможності освітян в рамках тем статевого виховання, було створено даний посібник та рекомендовано використовувати його на уроках біології, основ здоров`я, класних виховних годинах, годинах психолога, а також у рамках Концепції «Нової української школи».

Посібник – це методичний інструмент для розробки нових чи вдосконалення вже існуючих навчальних та тренінгових програм. Він не містить структури тренінгу як такого, а лише пропонує набір тематичних вправ та інформацію для самопідготовки тренера.

Вісім тем, які увійшли до Посібника, вважаються обов’язковими для створення комплексної програми зі статевого виховання, що відображено у стратегіях та пріоритетах, визначених глобальними організаціями та агенціями у сфері освіти та здоров’я, в тому числі Генеральною Асамблею Організації Об’єднаних Націй, ЮНЕЙДС, Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), ЮНЕСКО тощо.

Електронний варіант посібника розміщено на сайті відділу освіти у розділі «Основи здоров`я».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × five =